Kabinet za suvremeni ples

Kabinet za suvremeni ples

Kabinet za suvremeni ples je edukativni program namijenjen mladim (14+) i odraslim osobama koje žele upoznati tehnike suvremenog plesa (naglasak na release i floorwork), iskusiti organski pokret i njegovu ljepotu te svima koji žele unaprijediti svoju plesnu tehniku.
UPISI su mogući tijekom cijele godine.
Polaznicima je za sat potrebna udobna odjeća i čarape.

Pod vodstvom samostalne plesne umjetnice Ivane Kalc, satovi suvremenog plesa odvijati će se u HKD-u na Sušaku, u plesnoj dvorani na 6. katu, prema slijedećem rasporedu:

Ponedjeljak: 19:30 – 21:00
Srijeda: 19:00 – 20:30

Kako se upisati?

Za sve informacije možete nas kontaktirati na:
E-mail: siwaka@gmail.com • Mob. 091 90 10 834 • Facebook: Kabinet

Kako se upisati?

Za sve informacije možete nas kontaktirati na:

E-mail: siwaka@gmail.com
Mob. 091 90 10 834
Facebook: Kabinet

Što je suvremeni ples?

Suvremeni ples je umjetnost 20. stoljeća koja uključuje raznolike stilove. Sam pojam često je teško objasniti upravo zbog različitih tumačenja, ali i zbog individualnih pristupa i ekspresija. Suvremeni ples je energičan i otvoren svakojakim mogućnostima, te potiče na promišljanje svijeta oko nas i ulazi često u dijalog sa drugim umjetničkim disciplinama (vizualna umjetnost, film, video, glazba, kazalište, nove tehnologije).

Ova plesna aktivnost uključuje dinamično putovanje kroz prostor, korištenje fluidnih pokreta, te potiče upotrebu svih dijelova tijela kao i izuzetnu kreativnost. To je aktivnost koja potiče na promišljanje svijeta oko nas, te često propituje odnos pojedinca i društva u kojem djeluje.

Za razliku od baleta, suvremeni ples koristi prirodnu predispoziciju tijela iako često koristi i vrlo virtuozne vještine kretanja!

Sat suvremenog plesa se najčešće sastoji od zagrijavanja tijela kroz raznolike strukturirane pokrete koji se često grade u sekvencu (ili kratku plesnu frazu), a koji pridonose osvješćivanju vlastitog tijela te postizanju osjećaja oslobađanja.