Kabinet za dobre prakse je novi istraživačko-participativni program Umjetničke organizacije Kabinet, a temelji se na raznim aktivnostima u javnim prostorima i na javnim površinama, kroz koje istražujemo sebe, propitujemo svoj odnos prema okolišu i zajednici te promišljamo zadatosti suvremenog, ubrzanog načina života.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže prvom u nizu susreta Kabineta za dobre prakse

Kada: Subota, 13.02.2021. u 10:00

Gdje: Titov trg, u podnožju Trsatskih stuba

Što: BROJANJE TRSATSKIH STUBA

Pitanje: Koliko točno stepenica imaju Trsatske stube?

Aktivnost brojanja Trsatskih stuba započinjemo zajednički na samom početku (dnu) stuba, te se svatko u svom individualnom ritmu penje do vrha stuba, brojeći stube od početka do kraja. Na vrhu stuba okupljamo se i uspoređujemo brojeve, bilješke, opažanja i iskustvo ovog meditativnog uspona.

Neka od pitanja s kojima ćemo se suočiti na tom putu dati će nam uvid u naš karakter, snagu volje, kondiciju, sposobnost zapažanja i koncentracije. Također ćemo istražiti prostor Trsatskih stuba i naučiti nešto o njima, te vidjeti kako i zašto su važne za naš grad.

Poželjno je ponijeti notes/bilježnicu te fotoaparat/mobitel s kamerom kako bi svi naši dojmovi ostali zabilježeni. Putem do vrha stuba moći ćemo bilježiti misli, fotografirati, skicirati, zapisivati i mapirati broj stepenica, ukoliko nam to bude želja.

Aktivnost je slobodna za sve zainteresirane osobe, koje žele dobiti novo iskustvo unutar poznatih, već napamet znanih granica riječke svakodnevnice.

Prijavu na sudjelovanje možete poslati porukom u inbox Umjetničke organizacije Kabinet.

Aktivnosti Umjetničke organizacije Kabinet podržava Zaklada Kultura nova.