Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže novom susretu Kabineta za dobre prakse!

Kada: Subota, 23.10.2021. u 11:00
Gdje: HKD na Sušaku (atrij)
Što: FORENZIKA GRADA
Pitanje: Kako čitamo grad?

U predmetima, bićima, mirisima, zvukovima, lokacijama nalazimo tragove o ljudima i događajima, kulturama i tradicijama našega grada. Opažanjem istih stvoriti ćemo priče o našem gradu i ljudima koji žive u njemu, dati ćemo lice duhovima grada, udahnuti fiktivni život u postojeću stvarnost i izmaštati neki novi grad. Postavljanjem pitanja o drugima dati ćemo odgovore koji (možda) govore o nama. Spoznavanjem grada upoznat ćemo i sami sebe.

Neka od pitanja s kojima ćemo se suočiti na tom putu dati će nam uvid u naš karakter, naše želje i kritike, sposobnost zapažanja i koncentracije. Također ćemo istražiti prostor centra grada i vidjeti kako on živi i kako se mijenja.

Poželjno je ponijeti notes/bilježnicu te fotoaparat/mobitel s kamerom kako bi svi naši dojmovi ostali zabilježeni. Putem kroz grad moći ćemo bilježiti misli, fotografirati, skicirati, zapisivati i mapirati tragove, ukoliko nam to bude želja.

Aktivnost je slobodna za sve zainteresirane osobe, koje žele dobiti novo iskustvo unutar poznatih, već napamet znanih granica riječke svakodnevnice.

Prijavu za sudjelovanje možete poslati porukom u inbox Umjetničke organizacije Kabinet.

Kabinet za dobre prakse je novi istraživačko-participativni program Umjetničke organizacije Kabinet, a temelji se na raznim aktivnostima u javnim prostorima i na javnim površinama, kroz koje istražujemo sebe, propitujemo svoj odnos prema okolišu i zajednici te promišljamo zadatosti suvremenog, ubrzanog načina života.

Aktivnosti Umjetničke organizacije Kabinet podržava Zaklada Kultura nova.