Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže novom susretu Kabineta za dobre prakse!

Kada: Subota, 29.05.2021. u 10:00 sati

Gdje: Galerija Kortil (HKD na Sušaku)

Što: KOAUTORSKA PLOHA

Pitanje: Kako dijelimo, čega se odričemo, što uzimamo za sebe, što dajemo drugima?

Ovaj susret Kabineta za dobre prakse pruža nam mogućnost da se okupimo oko velike bijele plohe, i da raspoloživim sredstvima (olovka, ugljen, flomaster, akril, kolaž, itd.) ispunimo tu plohu, te zajednički stvorimo likovno umjetničko djelo. Neka od pitanja s kojima ćemo se suočiti u procesu rada dati će nam uvid u naš karakter, snagu volje, sposobnost zapažanja i koncentracije, osjećaj za toleranciju I potrebu za solidarnošću.
Kada se više nas nađe pred velikom bijelom plohom, s namjerom da na toj plohi ostavi svoj trag, da je označi i zauzme, postavlja se pitanje konsenzusa unutar grupe. Ovom aktivnošću zajedničkog stvaranja (crtanja/slikanja) pojedinačno se, kao članovi ove adhoc koautorske zajednice, suočavamo sa pitanjem raspodjele i načina korištenja prostora koji nam je raspoloživ, zauzimamo određeni stav te stvaramo iskustvo tolerancije i solidarnosti. U situaciji kada su resursi limitirani (ovdje simbolično svedeni na ograničenu bijelu plohu), pitanje je na koji način zadovoljavamo svoje osobne potrebe unutar zajednice i s obzirom na njene potrebe i zadatosti. Kako dijelimo, čega se odričemo, što uzimamo za sebe, što dajemo drugima?
Tijekom susreta moći ćemo razgovarati, bilježiti misli, fotografirati, skicirati, zapisivati i analizirati. Razmijeniti ćemo misli, opažanja i iskustva ovog meditativnog stvaralačkog procesa, a poželjno je ponijeti notes/bilježnicu te fotoaparat/mobitel s kamerom kako bi svi naši dojmovi ostali zabilježeni.
Aktivnost je otvorena i besplatna za sve zainteresirane osobe, koje žele dobiti novo iskustvo unutar poznatih, već napamet znanih granica riječke svakodnevnice. Sav materijal za ovaj koautorski rad na plohi je osiguran od strane Kabineta.
Broj sudionika je ograničen, stoga je potrebno poslati prijavu za sudjelovanje porukom u inbox Umjetničke organizacije Kabinet.

Kabinet za dobre prakse je novi istraživačko-participativni program Umjetničke organizacije Kabinet, a temelji se na raznim aktivnostima u javnim prostorima i na javnim površinama, kroz koje istražujemo sebe, propitujemo svoj odnos prema okolišu i zajednici te promišljamo zadatosti suvremenog, ubrzanog načina života.
Aktivnosti Umjetničke organizacije Kabinet podržava Zaklada Kultura nova.