Kabinet za dobre prakse nas vodi na izvedbenu šetnju gradom na kojoj ćemo kroz niz laganih i zabavnih zajedničkih vježbi imati priliku motriti odjeke minule pandemijske (EPK) godine, pronaći vlastita krizna rješenja i iznova graditi svoje mjesto u ovom gradu. Sve i svi su dobrodošle/i, a prethodno znanje ili iskustvo nije potrebno.

Namjera ove radionice je da se sudionici u prvom redu posvete sebi i svom osobnom doživljaju života u (post EPK) gradu, svojim traumama i iskustvima, te da u procesu zajedničkog istraživanja kroz niz aktivnosti definiraju alate i strategije za suočavanje sa ubrzanim tempom suvremenog života i očuvanje mentalnog zdravlja.

Potez izvedbe usmjeren je na trokut (EPK) kulture: Kont – Jadranski trg – Mololongo. Taj areal koji je bio glavni nositelj dosadašnjih kulturnih događanja je prostor unutar kojeg slušamo i promatramo odjeke minule pandemijske EPK godine i iznova gradimo svoje mjesto u njemu.
Radionica je osmišljena kroz tri različite aktivnosti: šetnju zatvorenih očiju, zajedničko hodanje i živu skulpturu, koje će nam dati novi pogled na stvarnost koja nas okružuje, osnažiti nas u izražavanju mišljenja i pronalasku vlastitih kriznih rješenja, stavljajući nas u situaciju kritičkog promišljanja i refleksije o zadatostima suvremenog života.

Kabinet za dobre prakse osmišljeni je niz aktivnosti vezanih uz koncepte psihičkog zdravlja/bolesti, rada i traume u današnjem, suvremenom kapitalističkom društvu. Problemi otuđenosti i izolacije, te valorizacije pojedinca i njegovog rada (ili proizvoda rada) te izloženost stresu postaju elementi našeg svakodnevnog života i stavljaju nas u poziciju nemoći, stagnacije i frustracije, prisiljavajući nas da aktivno tražimo rješenje i ponovo zadobijemo kontrolu nad svojim mentalnim stanjem.

Radionica je dio programa Gradovi-bolnice https://tinyurl.com/52yyanym
Broj sudionica/ka je ograničen i prijave su obavezne https://tinyurl.com/3hvk28rj

Program je dio projekta Gradovi-bolnice iniciranog od strane udruge f.act iz Graza, koji će se tijekom 2021. godine događati u četiri grada Europske prijestolnice kulture s ciljem poticanja novog kolektivnog promišljanja bolesti, njenih prostornih manifestacija te politika i praksi liječenja. Riječko izdanje, u produkciji organizacije u kulturi GSG, kroz ciklus radionica, glazbeni piknik na travi te kasniji izložbeni i izdavački program, s mentoricama/ima i polaznicama/ima bavi se područjem psihe, rada i prostora u (post)pandemijskoj Rijeci, recentnoj Europskoj prijestolnici kulture.

Aktivnosti Umjetničke organizacije Kabinet podržava Zaklada Kultura nova.